Art-Hoveniers.nl

Art – Design – Tuin – Hoveniers

Schade aan dak door omgevallen boom?

Als je een dakreparatie wilt laten uitvoeren dan wordt er vaak een onderscheidt gemaakt in kleine en grote reparaties. Er zijn dus verschillen en is het goed om hier bekend mee te zijn. Het is natuurlijk logisch dat er een onderscheidt gemaakt wordt tussen kleinere en grotere reparaties. Dit maakt het makkelijker om in te schatten hoeveel tijd een reparatie nodig heeft en ook hoeveel kosten er gemoeid zijn.

Welke dakreparatie verschillen zijn er?

Als je de dakreparaties bekijkt dan kun je ze dus opdelen in twee groepen. Bij kleine reparaties moet je denken aan een lekkage of een dakpan welke niet goed vast zit. Misschien is een deel van de boei gaan rotten of moet je wat laten doen aan de dakgoot. Een dakreparatie specialist kan je hier uitstekend bij helpen.

De grotere klussen zijn vaak gaten in het dak. Een gat kan ontstaan door slecht onderhoud en het rotten van de balken. Ook kan een gat in het dak ontstaan doordat de schoorsteen naar beneden is gekomen (of een deel). Misschien dat een gat in het dak is ontstaan door een boom welke is omgevallen? En zijn er tal van redenen. Dit is echter veel meer werk dan even een dakpan weer op de plek leggen en vastmaken. Het is dan ook belangrijk om meerdere offertes op te vragen om zo de kosten goed in kaart te krijgen. De omgevallen bomen moeten snel verwijderd worden.

Direct foto’s maken

Hiermee kun je later aantonen hoe het er precies uitzag. Het is echter ook belangrijk om direct wat te doen aan de schade om zo te voorkomen dat het zich verder uitbreidt. Dit wordt ook wel beredding genoemd. Als er bijvoorbeeld een gat in de gevel zit of in het dak dan is het belangrijk om het zo snel als mogelijk af te dekken om te voorkomen dat het water zo naar binnen komt en nog meer schade veroorzaakt. Als je hier niet goed voor zorgt dan zal je de vervolgschade niet vergoedt krijgen. Wat zijn dan de prijzen? De kosten van boomverzorging zijn afhankelijk van 1) het formaat van de boom en 2) wat je wilt weghalen precies.

Schade opnemen

Ook is het natuurlijk nodig om de schade van de storm op te nemen. Hierna kan er een expert van de verzekering langskomen om te bespreken wat er vergoedt gaat worden. Het is mogelijk dat de schade in geld wordt uitgekeerd. Tegenwoordig zien we echter steeds vaker dat de verzekeringen in natura de schade vergoeden. Er komt dan iemand langs om de schade te repareren en om zo te zorgen voor het herstellen van de stormschade.

Verder Bericht

© 2005-2020 ART Hoveniers. Alle Rechten Voorbehouden.

Privacy - Cookies