Art-Hoveniers.nl

Art – Design – Tuin – Hoveniers

Onkruid

Onkruid is vaak te vinden in alle kieren en gaten in de tuin. Onkruid kan zich ontzettend snel voortplanten en is soms een ware plaag voor tuineigenaren. Het is daarom van belang om zo snel mogelijk onkruid te bestrijden. Dit kan je zelf doen door het onkruid met wortel en al eruit te trekken. Ook kan je ervoor kiezen om dit professioneel te laten doen door een bedrijf. Dit is vaak handig om te kiezen als er veel onkruid aanwezig is.

Een heel vervelende plek waar onkruid kan gaan zitten, is tussen tegels. Door het zand onder en tussen de tegels, weet onkruid zich vaak nog een weg te banen tussen de tegels. Je kan deze er voorzichtig uittrekken, maar de kans is groot dat een deel van de wortel erin blijft zitten. Bij hardnekkig onkruid, kan je pesticiden gebruiken om ze tegen te gaan.

Soorten onkruid

Onkruid ziet er soms heel onschuldig uit. Het zijn soms mooie bloemen. Echter kan het zo zijn dat het onkruid in no time je gehele tuin heeft overgenomen. Het meest voorkomende onkruid is brandnetel, paardenbloem en zevenblad. Zevenblad is een vrij hardnekkige onkruid. Het zorgt er namelijk voor dat andere planten verstikken als deze in de buurt staat of over de andere planten heen groeit.

Meer hierover: milieucentraal en wikipedia

Vorige Bericht

© 2005-2020 ART Hoveniers. Alle Rechten Voorbehouden.

Privacy - Cookies