Art-Hoveniers.nl

Art – Design – Tuin – Hoveniers

Hoe kun je kakkerlakken in de tuin voorkomen?

Het is echter het beste om kakkerlakken simpelweg te voorkomen. Je doet dat door te zorgen dat je huis dicht, en dus vrij van kieren en gaten is. Bovendien helpt het schoonhouden van de tuin hier ook heel goed bij. Kakkerlakken houden van viezigheid en vochtigheid, dus als je ervoor zorgt dat dat allebei niet in je tuin te vinden is, ben je al een heel eind op de goede weg.

Kakkerlakken doden

Kakkerlakken zijn lastig te doden, maar hoe kun je er alsnog voor zorgen dat je zo snel mogelijk van dit ongedierte af bent?

Welke bestrijdingsmiddelen zijn er tegen kakkerlakken?

Kakkerlakken zijn dus lastig te bestrijden. Dat komt doordat ze eieren leggen, en deze eieren pas na enkele maanden uitkomen. Wanneer je dus van de kakkerlakken af bent en denkt verlost te zijn van de plaag, kunnen er zomaar ineens weer kakkerlakken opduiken. Het is daarom raadzaam de bestrijding meerdere malen te herhalen om zo zeker te zijn dat de kakkerlakken weg zijn en weg blijven.

Er zijn diverse chemische bestrijdingsmiddelen tegen kakkerlakken. Denk hierbij aan spuitbussen met gif waardoor de kakkerlakken zullen sterven. Je kunt ook je heil zoeken in minder schadelijke bestrijdingsmiddelen. Denk hierbij aan lijmstrips of bakjes met water en olie erin, waar de kakkerlakken zullen verdrinken.

Hoe kun je kakkerlakken voorkomen?

Het beste is echter om er voor te zorgen dat kakkerlakken de tuin niet binnendringen. Dat klinkt lastiger dan het is, in de praktijk komt het neer op het goed schoon houden van de tuin en het dichten van kieren en gaten in de muur. Kakkerlakken houden van vieze, vochtige plekken, zorg er dus voor dat je die plekken simpelweg niet in je tuin hebt.

Preventie

Een van de vervelendste plagen die je in tuin maar ook in de tuin kunt hebben, zijn kakkerlakken. Toch zijn kakkerlakken relatief eenvoudig te voorkomen. Een hovenier kan je helpen, maar ook een ongediertebestrijder.

Hoe komen kakkerlakken binnen?

Kakkerlakken kunnen op twee manieren binnenkomen. De eerste manier is het beste te voorkomen: via kieren en gaten. Denk hierbij aan een kier of scheur in de buitenmuur waardoor kakkerlakken op de warmte en geuren van voedsel afkomen en zo naar binnen klimmen. Verder kunnen ze naar binnen worden gebracht via bijvoorbeeld tweedehands spullen of koffers. Controleer deze dus altijd goed op dergelijk ongedierte alvorens je het mee naar binnen neemt! Je kunt er een boel onheil mee voorkomen, kakkerlakken zijn immers lastig om goed te bestrijden. Bovendien kun je er nog tal van andere insecten en ander onheil mee voorkomen.

Waar houden kakkerlakken van?

Kakkerlakken houden van plekken waar het vochtig is en waar eten voorhanden is, en het ’t liefst nog een beetje warm is ook. Dat is dan ook de reden dat ze vaak in keukens en badkamers worden gevonden, en minder vaak in slaap- en woonkamers. Wanneer je er dus simpelweg voor zorgt dat er geen vochtige, vieze plekken in tuin aanwezig zijn, is de kans groot dat er geen kakkerlakken bij je zullen komen wonen.

Zelf bestrijden

Iedereen zal het met ons eens zijn dat kakkerlakken ongewenste dieren zijn. Ze hebben de vervelende eigenschap bacteriën en ziektekiemen met zich mee te dragen, een nare geur te verspreiden, en bovenal voor een vies en onhygiënisch ogende ruimte te zorgen als ze ergens worden waargenomen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2005-2020 ART Hoveniers. Alle Rechten Voorbehouden.

Privacy - Cookies